VIII. İslam Hukuku Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Programı Belli Oldu

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı tarafından düzenlenen İslam Hukuku Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu’nun sekizincisi TÜBİTAK, İstanbul Dâru’l-Fünûn İlahiyat Vakfı, İlim Yayma Vakfı ve Ensar Vakfı’nın desteğiyle 28-29 Ekim tarihleri arasında Rektörlük Doktora Salonunda düzenlenecektir.

Doç. Dr. Abdurrahman Atçıl’ın “Fıkıh, Hukuk ve Toplum: Kanuni Dönemi Para Vakfı Tartışması” başlıklı açılış konferansı ile başlayacak olan sempozyum “Osmanlı’da Fıkıh ve Değişim”, “Vakıflar ve İşletme”, “Biyofıkıh, Ekofıkıh ve İbadet”, “Aile Arabulucuğu ve Tahkim Uygulamaları”, “İktisat ve Finans”, “Günümüz İslam Devletlerinde Aile Hukuku” ve “Fıkıh Tarihi ve Uygulamaları” başlıklı sekiz oturum şeklinde icra edilecek; iki gün boyunca İslam Hukukunun klasik ve modern problemleri tartışılacaktır.